Minder vervuilingseenheden

en minder kosten

 

Bij elke afvalwaterzuiveringsopgave is onze focus hetzelfde: we gaan voor het verlagen van vervuilingseenheden en het reduceren van (operationele) kosten. Zelfs als de uitdaging groot is, laten we ons niet afschrikken. We hebben namelijk nogal wat ijzers in het vuur. Van specifieke kennis en ervaring tot en met een breed scala aan zuiveringstechnologieën. Ook kunnen we het beheer en onderhoud verzorgen én chemicaliën leveren.

Dissolved Air

Flotation (DAF)

AQUAWORKS levert en verhuurt fysisch-chemische afvalwaterzuiveringen. Fysisch-chemische zuiveringen worden vooral toegepast bij de behandeling van afvalwater dat niet biologisch is te zuiveren. Een Dissolved Air Flotation (DAF) systeem is een waterzuiveringstechniek die wordt gebruikt om oliën, vetten, en organisch materiaal uit afvalwater te verwijderen. We ontwerpen en engineeren DAF-installaties met aandacht voor de kleinste details, waardoor je zeker bent van optimale kwaliteit. Goed om te weten: het is ook mogelijk om fysisch-chemische afvalwaterzuiveringen te huren. 

pH-Neutralisatie

 

Heeft je afvalwater een te hoge of te lage pH-waarde (zuurgraad), waarmee je een norm overschrijdt? Dan is de kans aanwezig dat je door een bestuurlijke maatregel een pH-neutralisatiesysteem moet huren. Dat kan bij Aquaworks. Ook kunnen we in samenspraak met de gemeente en omgevingsdienst een stappenplan opstellen om de normoverschrijding te beëindigen. Eventueel kunnen we de huurunit later vervangen door een permanente installatie.

 

Lees meer over chemie

Trommelzeef of zeefbocht

 

Voor het verwijderen van vaste en zwevende delen in procesafvalwater is een trommelzeef of zeefbocht een praktische oplossing. Deze mechanische scheidingsinstallaties dragen bij aan de optimalisatie van waterzuiveringsprocessen, minimaliseren de milieu-impact én borgen het naleven van regelgeving. Uniek is het vermogen om consistent en nauwkeurig te presteren. Trommelzeven en zeefbochten zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. 

Waterzuivering,
vast of tijdelijk?

 

Heb je een uitdaging met de kwaliteit van afvalwater? Of kamp je met een normoverschrijding? Dan is een geavanceerde waterzuiveringsinstallatie het enige juiste antwoord. Wij bieden zowel permanente opstellingen als flexibele huurunits aan. Waar je ook voor kiest: elke installatie is betrouwbaar, ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen en ook nog eens snel inzetbaar.

 

Meer over huren